Tie jalkapalloammattilaiseksi on kova ja kivinen!

Monet nuoret haaveilevat jalkapalloammattilaisen urasta ja suorastaan paikasta uutena Messinä vanhan Messin paikalla. Tie jalkapalloammattilaiseksi on kuitenkin äärimmäisen kova ja kivinen ja vain harvasta tulee menestyvä jalkapalloammattilainen. Kerromme tässä artikkelissa mitä jalkapalloammattilaiseksi kehittyminen vaatii.

Harjoittelu on aloitettava jo nuorena

Jalkapalloammattilaiseksi kehittyminen vaatii rautaista tahtoa ja tavoitteellinen harjoittelu tulee aloittaa jo nuorena. Kilpailu on kovaa ja loistavaksi pelaajaksi kehittyminen vaatii aikaa, runsaan määrän toistoja sekä valtavaa paloa lajia kohtaan.

Moni lupaavakin pelaaja lopettaa harjoittelun teini-iässä tai jossakin muussa vaiheessa elämäänsä, kun muut asiat alkavat kiinnostaa tavoitteellista harjoittelua enemmän. Näin menetetään monia lupaavia pelaajia. Etenkin Suomessa moni nuori jalkapalloilija lopettaa harjoittelun viimeistään teini-iässä, kun esimerkiksi erilaiset moottoriurheilulajit tai muu ajanviete alkavat kiinnostaa jalkapalloa enemmän. On hyvä tietää, että Moottoriurheiluun kuuluvat kaikki urheilulajit, joissa käytetään moottorikäyttöisiä ajoneuvoja. Esimerkiksi legendaarinen maalitykiksi kutsuttu Rafael ehti jo lopettaa jalkapallouransa maamme kakkosdivarissa ja myös katua tätä valintaansa.

Tinkimätöntä harjoittelua ja periksiantamattomuutta

Jotta jalkapalloilija voisi kehittyä edes lähelle huippua, tulee hänen harjoitella tinkimättömästi ja periksiantamattomasti jo perin nuoresta iästä alkaen. Tämä vaatii paljon myös huipulle tähtäävän jalkapalloilijan lähipiiriltä. Nuoren palloilijan harjoitus- ja kisamatkoihin kuskaaminen käy kilpatasolla työstä. Myös lapsen ja nuoren riittävästä levosta sekä asianmukaisesta ravinnosta huolehtiminen on tärkeää ja vaatii jonkin verran asiaan perehtymistä.

Itseluottamusta

Ennen kaikkea huipulle pääseminen vaatii myös rautaista itseluottamusta. Ellei pelaaja itsekään luota itseensä, kuinka muutkaan voisivat luottaa? Toisinaan esimerkiksi mielikuvaharjoittelulla voidaan hakea apua itseluottamuksen kehittymiseen ja kehittämiseen. Monesti huippujalkapalloilijat ovat osittain myös tavoitteellisen brändäämisen tuloksia. Heidän julkisuuskuvaansa on muokattu voimakkaalla tavalla, asiantuntijakoneistojen avulla. Tätä varten pelaaja tarvitsee managerin, joka on valmis markkinoimaan pelaajaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Vain harva onnistuu

Kovasta yrittämisestä huolimatta vain harva jalkapalloilija onnistuu lyömään itsensä läpi. Vain harvasta tulee ammattijalkapalloilija ja vielä harvemmasta tulee menestyvä ammattijalkapalloilija. Menestyneiden jalkapalloilijoiden menestystarinoiden lukeminen on inspiroivaa, mutta kun nuoret asettavat näitä menestyjiä esikuvikseen ja haluavat seurata heidän jalanjäljissään uudeksi Messiksi Messin paikalle, on mukana tärkeää pitää myös realiteetit. Kenenkään unelmia ei saa lytätä, mutta realiteetit on silti hyvä muistaa!