Miksi moottoriurheilu on Suomessa niin suosittua?

Moottoriurheilu on Suomessa erittäin suosittua ja suomalaiskuljettajat ovat perinteisesti loistaneet erityisesti autourheilussa. Maailmalla ei ole jäänyt huomaamatta, kuinka Suomi on tuottanut hyviä kuljettajia, kuten Kimi Räikkönen ja muut suomalaishuiput.

Maailmanmestareiden kultamaa

On todella mielenkiintoista, että suhteutettuna väkilukuun Suomesta löytyy kaikista eniten autourheilun maailmanmestareita. Bottas, Räikkönen, Kankkunen, Vatanen, Häkkinen ja monet muut suomalaiskuljettajat ovat todellakin ajaneet Suomen maailmankartalle.

Kulttuurimme suosii moottoriurheilua

Tähän on monia syitä. Ensinnäkin suomalainen kulttuuri suosii Moottoriurheilu-harrastusta ja arvostaa hyviä kuljettajia. Suomessa on kunnia-asia omistaa ajokortti ja osata ajaa hyvin.

Ympäristön vaikutus

Toiseksi ympäristömme vaikuttaa siihen, että kuljettajista kehittyy erityisen taitavia. Suomen ajo-olosuhteet eivät nimittäin ole kovin helpot ja vaihtelevat sääolosuhteet haastavat kokeneenkin kuljettajan. Meillä onkin loistavat olosuhteet harjoitella hyvin monipuolisissa ajo-olosuhteissa ajamista.

Lisäksi Suomessa monet aloittavat ajoharjoittelun jo perin nuorina. Hiljaiset ja syrjäiset pikkutiet tarjoavat tähän oivallisen tilaisuuden. Esimerkiksi Heikki Kovalainen on sanonut, että harjoitteli autolla ajamista jo hyvin pienenä.

Hyvä harrastusvalikoima

Suomesta löytyy moottoriurheilun saralta erittäin hyvä valikoima erilaisia lajeja ja mahdollisuuksia harrastaa. Tämän harrastuksen pariin ajautuukin Suomessa erittäin helposti ja luontevasti. Ympäri Suomen on mahdollista löytää moottoriurheilukursseja sekä erilaisia lajiin liittyviä harjoitusleirejä. Näiden kautta lapset ja nuoret löytävät helposti tiensä moottoriurheilun pariin. Joissakin suomalaisperheissä moottoriurheilu on koko perheen yhteinen, rakas harrastus. Tätä kautta Suomessa moni onnistuu luomaan moottoriurheilusta myös ammatin.

On merkille pantavaa, ettei jalkapallo yllä Suomessa ihan yhtä suosituksi ja hallitsevaksi lajiksi kuin monissa muissa maissa. Jääkiekko on meillä toki erittäin suosittu laji, mutta niin on moottoriurheilukin. Tästäkin syystä moottoriurheilu on onnistunut saamaan maassamme tärkeän aseman.

Teknologiasta kiinnostunut kansa

Eräs suuri syy moottoriurheilun menestykseen Suomessa on se, että suomalaisia voidaan pitää perin teknologiasta kiinnostuneena kansana, mikä taas johtaa siihen, että myös autoja kohtaan tunnetaan Suomessa kokonaisvaltaista kiinnostusta. Kun kuljettaja ymmärtää auton mekaniikkaa, auttaa tämä parantamaan ymmärrystä alla olevan auton toimintaa kohtaan, mikä voi osaltaan selittää suomalaiskuljettajien erinomaisuutta. Esimerkiksi huippukuljettaja Kimi Räikkönen on opiskellut automekaanikoksi.